3 tips voor het kopen van de beste vacumeermachine

0
301

Je bent er al een tijdje over aan het nadenken: de aanschaf van een vacumeermachine. Het is een hele investering, maar zeker de moeite waard als je van eten en koken houdt. Met deze handige machine hoef je nooit meer eten weg te gooien. Je eten blijft langer goed en behoud bovendien optimaal zijn smaak. Daarnaast kan je met behulp van deze machine heerlijk sous-vide koken. Je wilt natuurlijk wel de beste vacumeermachine kopen. Hier volgen 3 tips!

1: Kies de juiste inhoud

Bij het vacumeren van eten stop je het in een zak die je vervolgens vacuüm gaat zuigen met de vacumeermachine. De grootte van je huishouden bepaalt het formaat van de vacumeermachine die je gaat aanschaffen. Bij een eenpersoonshuishouden hebt je natuurlijk minder liter nodig dan bij een huishouden waarbij vier mensen samenwonen. Een afzuigvermogen van minimaal tien liter is bij een groot huishouden onmisbaar. Woon je in je eentje of met alleen je partner? Dan heb je al snel genoeg aan een vermogen van vijf liter. Op basis van de hoeveelheid eten die je kookt beslis je welke vacumeermachine de beste is voor jou.  

2: Denk na over de dikte van de lasnaad

Een vacumeermachine werkt door middel van een lasnaad. Aan de bovenkant van de speciale plastic zak maakt hij een naad die de zak volledig vacuüm afsluit. Kies nooit voor een vacumeermachine met een enkele lasnaad. De kans dat de plastic zak ongewild open gaat, terwijl je hem nog niet wilde gebruiken is dan vele malen groter. De beste vacumeermachine werkt met minimaal een tweevoudige en soms zelfs een drievoudige lasnaad. Het voedsel dat je wilt bewaren is dan echt optimaal beschermd voor langere tijd. Je hebt geen last van lekkende zakken in je vriezer en voorkomt verspilling van eten. 

3: Ga duurzaam om met je voedsel

De reden om een vacumeermachine aan te schaffen is natuurlijk het langer behouden van voedsel. Dit is fijn voor je portemonnee, maar bovendien heel duurzaam en goed voor het milieu. Vleesproducten in een vacuümzak kan je tot wel drie jaar goed houden in je vriezer. Voor brood en koffiebonen geldt dezelfde duur. Koffiebonen die een vacuüm behandeling hebben ondergaan smaken bovendien nog lekkerder dan een boon die zonder vacuüm bewaard is. Niet ieder product is zo lang houdbaar natuurlijk, maar je zal de levensduur altijd aanzienlijk verlengen. Ook kan je met het voedsel in de zakken sous-vide koken. Het gevacumeerde eten doe je bij deze kookmethode in een bad met warm water. Hierdoor ontstaat een heerlijk smaakvolle maaltijd!