Home Blog

Zo kun je je keuken met inbouwapparatuur voordelig renoveren

0

Als je een keuken hebt met inbouwapparaten dan komt er een moment dat je die moet gaan vervangen. De keuken zelf hoeft wellicht nog niet te worden gesloopt. Keukenkastjes en aanrechtbladen gaan vaak een stuk langer mee dan de apparaten in de keuken. Maar als je vaatwasser het niet meer doet dan is dat toch wel erg lastig. Een nieuwe vaatwasmachine is een flinke investering, maar je kunt ook online kijken bij een vaatwasser outlet. Zij verkopen modellen die uit de productie gaan en soms vaatwassers die online zijn gekocht en retour gestuurd. Op die manier kun je flink besparen.

De koelkast vervangen

Droom je van zo’n grote Amerikaanse koelkast met verschillende zones en een handige ijsblokjesmaker? De nieuwprijs van deze apparaten is vaak fors. Voor veel mensen blijft het om die reden dan ook bij dromen. Maar je kunt ook een Amerikaanse koelkast tweedehands kopen. Sommige mensen danken hem af omdat ze een nieuwer model willen of omdat hij om een andere reden niet aan hun wensen voldoet. Als je een gebruikte Amerikaanse koelkast koopt dan bespaar je flink op de aanschafkosten. Koop je bij een erkende verkoper dan is het apparaat grondig gecontroleerd en kun je er dus op rekenen dat je een goed werkende koelkast aanschaft.

Geld lenen voor de keukenrenovatie

Voor het renoveren van de keuken kun je onder bepaalde voorwaarden geld lenen door je hypotheek te verhogen. Het voordeel daarvan is dat je goedkoper kunt lenen dan wanneer je een persoonlijke lening afsluit. Voorwaarde is dat het geleende geld uitsluitend voor verbeteringen aan de woning wordt uitgegeven. De Belastingdienst kan je vragen om hiervan bewijs te overleggen in de vorm van aankoopfacturen. Zorg dus dat je die goed bewaart. In de voorwaarden voor je hypotheek kun je lezen of het mogelijk is om geld bij te lenen zonder dat je hiervoor opnieuw naar de notaris hoeft. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk qua tijd.

Verhoog de waarde van je woning

Met een keukenrenovatie verhoog je de waarde van je woning. Het komt niet alleen ten goede aan je eigen woongenot, je kunt ook een hogere prijs voor het huis vragen als je besluit om te verkopen. Kiese altijd voor energiezuinige apparaten als je apparatuur in de keuken vervangt. Kopers letten hier op bij het bezichtigen van een woning. Vanwege hoge prijzen voor energie wordt dit steeds meer een aandachtspunt. Bij de aankoop van een huis.

3 tips voor het kopen van de beste vacumeermachine

0

Je bent er al een tijdje over aan het nadenken: de aanschaf van een vacumeermachine. Het is een hele investering, maar zeker de moeite waard als je van eten en koken houdt. Met deze handige machine hoef je nooit meer eten weg te gooien. Je eten blijft langer goed en behoud bovendien optimaal zijn smaak. Daarnaast kan je met behulp van deze machine heerlijk sous-vide koken. Je wilt natuurlijk wel de beste vacumeermachine kopen. Hier volgen 3 tips!

1: Kies de juiste inhoud

Bij het vacumeren van eten stop je het in een zak die je vervolgens vacuüm gaat zuigen met de vacumeermachine. De grootte van je huishouden bepaalt het formaat van de vacumeermachine die je gaat aanschaffen. Bij een eenpersoonshuishouden hebt je natuurlijk minder liter nodig dan bij een huishouden waarbij vier mensen samenwonen. Een afzuigvermogen van minimaal tien liter is bij een groot huishouden onmisbaar. Woon je in je eentje of met alleen je partner? Dan heb je al snel genoeg aan een vermogen van vijf liter. Op basis van de hoeveelheid eten die je kookt beslis je welke vacumeermachine de beste is voor jou.  

2: Denk na over de dikte van de lasnaad

Een vacumeermachine werkt door middel van een lasnaad. Aan de bovenkant van de speciale plastic zak maakt hij een naad die de zak volledig vacuüm afsluit. Kies nooit voor een vacumeermachine met een enkele lasnaad. De kans dat de plastic zak ongewild open gaat, terwijl je hem nog niet wilde gebruiken is dan vele malen groter. De beste vacumeermachine werkt met minimaal een tweevoudige en soms zelfs een drievoudige lasnaad. Het voedsel dat je wilt bewaren is dan echt optimaal beschermd voor langere tijd. Je hebt geen last van lekkende zakken in je vriezer en voorkomt verspilling van eten. 

3: Ga duurzaam om met je voedsel

De reden om een vacumeermachine aan te schaffen is natuurlijk het langer behouden van voedsel. Dit is fijn voor je portemonnee, maar bovendien heel duurzaam en goed voor het milieu. Vleesproducten in een vacuümzak kan je tot wel drie jaar goed houden in je vriezer. Voor brood en koffiebonen geldt dezelfde duur. Koffiebonen die een vacuüm behandeling hebben ondergaan smaken bovendien nog lekkerder dan een boon die zonder vacuüm bewaard is. Niet ieder product is zo lang houdbaar natuurlijk, maar je zal de levensduur altijd aanzienlijk verlengen. Ook kan je met het voedsel in de zakken sous-vide koken. Het gevacumeerde eten doe je bij deze kookmethode in een bad met warm water. Hierdoor ontstaat een heerlijk smaakvolle maaltijd!

Philips keukenmachine

Mis nooit meer een aanbieding!

- Alle aanbiedingen rechtstreeks in jouw mailbox

- Nooit meer te veel betalen

- Altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen

Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je op de hoogte van de beste keukenmachine aanbiedingen!