Zo kun je je keuken met inbouwapparatuur voordelig renoveren

0
360

Als je een keuken hebt met inbouwapparaten dan komt er een moment dat je die moet gaan vervangen. De keuken zelf hoeft wellicht nog niet te worden gesloopt. Keukenkastjes en aanrechtbladen gaan vaak een stuk langer mee dan de apparaten in de keuken. Maar als je vaatwasser het niet meer doet dan is dat toch wel erg lastig. Een nieuwe vaatwasmachine is een flinke investering, maar je kunt ook online kijken bij een vaatwasser outlet. Zij verkopen modellen die uit de productie gaan en soms vaatwassers die online zijn gekocht en retour gestuurd. Op die manier kun je flink besparen.

De koelkast vervangen

Droom je van zo’n grote Amerikaanse koelkast met verschillende zones en een handige ijsblokjesmaker? De nieuwprijs van deze apparaten is vaak fors. Voor veel mensen blijft het om die reden dan ook bij dromen. Maar je kunt ook een Amerikaanse koelkast tweedehands kopen. Sommige mensen danken hem af omdat ze een nieuwer model willen of omdat hij om een andere reden niet aan hun wensen voldoet. Als je een gebruikte Amerikaanse koelkast koopt dan bespaar je flink op de aanschafkosten. Koop je bij een erkende verkoper dan is het apparaat grondig gecontroleerd en kun je er dus op rekenen dat je een goed werkende koelkast aanschaft.

Geld lenen voor de keukenrenovatie

Voor het renoveren van de keuken kun je onder bepaalde voorwaarden geld lenen door je hypotheek te verhogen. Het voordeel daarvan is dat je goedkoper kunt lenen dan wanneer je een persoonlijke lening afsluit. Voorwaarde is dat het geleende geld uitsluitend voor verbeteringen aan de woning wordt uitgegeven. De Belastingdienst kan je vragen om hiervan bewijs te overleggen in de vorm van aankoopfacturen. Zorg dus dat je die goed bewaart. In de voorwaarden voor je hypotheek kun je lezen of het mogelijk is om geld bij te lenen zonder dat je hiervoor opnieuw naar de notaris hoeft. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk qua tijd.

Verhoog de waarde van je woning

Met een keukenrenovatie verhoog je de waarde van je woning. Het komt niet alleen ten goede aan je eigen woongenot, je kunt ook een hogere prijs voor het huis vragen als je besluit om te verkopen. Kiese altijd voor energiezuinige apparaten als je apparatuur in de keuken vervangt. Kopers letten hier op bij het bezichtigen van een woning. Vanwege hoge prijzen voor energie wordt dit steeds meer een aandachtspunt. Bij de aankoop van een huis.